Arofanatics Fish Talk Forums

Arofanatics Fish Talk Forums (http://www.arofanatics.com/forums/index.php)
-   Tank set-ups, Filtration & Water Management (http://www.arofanatics.com/forums/forumdisplay.php?f=4)
-   -   Fluval Fx5 producing lots of microbubbles and noise. (http://www.arofanatics.com/forums/showthread.php?t=449945)

EvolutionZ 17-01-2011 11:31 PM

Fluval Fx5 producing lots of microbubbles and noise.
 
Hey guys, and to all Fx5 users, i noticed my Fx5 despite making sure everything is place properly, still produced micro bubbles and noise when i turn it on.. search on the internet also shows that its a common problem, but seems like no one can have this problem solved.. any idea? i guess im calling fluval tomorrow.

deds 17-01-2011 11:55 PM

air trapped? try to 'shake' it ..might help

ranmaru1987 18-01-2011 12:01 AM

Try shaking it or on and off it.. Its trapped air bubbles.. If I'm not wrong the fx5 will auto shut off and on every 24hr to get rid of trapped bubbles.. Mine used to have the same prob for the first time I set up or after everytine I open up the canister.. But a few days later Jiu ok le..

gereld_hor 18-01-2011 12:03 AM

try to off and on again.. anyway it has a auto purging function.. every 24hrs it will auto stop and purge out the air in it.. did u place any air stone near the inlet/outlet??

EvolutionZ 18-01-2011 12:06 AM

actually, from what i gathered through internet, fluval says problem comes when :
filter is clogged, but mine is a new set up...
filter media too packed, could be.. i shall try reducing some tomorrow.
air stone placed near, no air stone in tank.


yea, theres auto purge, but filter is not yet 24 hours.. but i did on and off repeately and it keep purging out air but still blow lots of micro bubbles.. driving me crazy liao.. i shall oil the O-ring tomorrow, clean everything again and reduce media. if this is not working, im giving fluval a call..

EvolutionZ 18-01-2011 12:10 AM

another thing is, if it is trapped air bubble, all bubbles should be gone when i try to on and off or shake it.. i even let it run for 2 hours with all the micro blubbles flying around, im guessing some where theres air going in..

gereld_hor 18-01-2011 12:10 AM

Quote:

Originally Posted by EvolutionZ (Post 8216728)
actually, from what i gathered through internet, fluval says problem comes when :
filter is clogged, but mine is a new set up...
filter media too packed, could be.. i shall try reducing some tomorrow.
air stone placed near, no air stone in tank.


yea, theres auto purge, but filter is not yet 24 hours.. but i did on and off repeately and it keep purging out air but still blow lots of micro bubbles.. driving me crazy liao.. i shall oil the O-ring tomorrow, clean everything again and reduce media. if this is not working, im giving fluval a call..

u cnnt expect all the air to be purge out so quickly.. there might still be small pockets of air trapped between your medias... give the system some time.. i also fill my medias to the brim.. so far so gd.. best canister i used:)

EvolutionZ 18-01-2011 12:14 AM

Quote:

Originally Posted by gereld_hor (Post 8216735)
u cnnt expect all the air to be purge out so quickly.. there might still be small pockets of air trapped between your medias... give the system some time.. i also fill my medias to the brim.. so far so gd.. best canister i used:)

Thanks bro, will do.. but thing is, theres so many forumners who also had this problem made me a little frantic..:o

gereld_hor 18-01-2011 12:23 AM

Quote:

Originally Posted by EvolutionZ (Post 8216744)
Thanks bro, will do.. but thing is, theres so many forumners who also had this problem made me a little frantic..:o

relax bro.. give it another 1-2 days and monitor it.. meanwhile u can monitor to see if there is any leakage.. :)

riise78 18-01-2011 12:33 AM

Quote:

Originally Posted by EvolutionZ (Post 8216619)
Hey guys, and to all Fx5 users, i noticed my Fx5 despite making sure everything is place properly, still produced micro bubbles and noise when i turn it on.. search on the internet also shows that its a common problem, but seems like no one can have this problem solved.. any idea? i guess im calling fluval tomorrow.

Bro, did u tighten all the hand-tighten knob firmly? The backflush valve fully closed? Any leakage from backflush valve?

Also, did u push the inlet & outlet valve in fully till u hear a soft click?

Just my thinking of possibilities.
Currently running 1 unit of FX5 never face this issue b4 (touchwood)...:p


All times are GMT +9. The time now is 06:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2000-2008 Arofanatics.com (Since 30th August 2000)